Sunday, July 21, 2013

ya Allah izinkan aku nikmati nikmatMu ni lagi...

video
Kuasa Allah mengatasi segala2nya. ..

Syukur ya Allah atas nikmatMu ini

Friday, July 19, 2013

Monday, July 8, 2013

Set Penyusuaan Shaklee

Alhamdulillah, set penyusuan Shaklee mendapat sambutan ramai dari ibu-ibu menyusu. Bukan sahaja ibu yang mempunyai masalah penyusuan, tetapi ramai juga ibu yang mahukan anaknya mendapat nutrisi sempurna, turut mengambil set ini. Terdapat 4 jenis set penyusuan, dan ramai yang keliru mana satu yang paling sesuai untuknya. Untuk itu, saya cuba perincikan untuk anda ya..

Set 1 - Mengandungi B Complex, vitamin C, vita lea dan alfalfa .
Sesuai untuk ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan. Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu. Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat .Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema, set ini dapat membantu .Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan /berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa

Set 2 - Mengandungi B complex, vitamin C, vita lea dan ostematrix. Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS). Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat .Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

Set 3 - Mengandungi B complex, vitamin C, vita lea, ostematrix dan alfalfa
Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat .Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema, set ini dapat membantu Set ini memberi kesan yang lebih cepat berbanding dua set di atas kerana alfalfa dan kalsium bertindak sebagai milk-booster

Set 4 - Mengandungi B Complex, vitamin C, vita lea ,alfalfa , ostematrix dan ESP Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali. Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan sok ini adalah pilihan yang tepat Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi /induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamakan set ini, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha / ibu yang mahu menyusukan anak angkatnya

Menyusukan anak bukan perkara susah dan tak semudah yang disangka. Perjalanan yang panjang ini menuntut ibu pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Dan pada saya supplement sangatlah mebantu agar tumbesaran anak berkembang dengan baik, dan anak sentiasa sihat.

Pilihan di tangan anda, jika ibu-ibu yang memberi susu tepung sanggup berhabisan membeli susu mahal untuk memastikan anaknya mendapat yang terbaik, mengapa kita yang menyusukan badan, sangat berkira untuk mngambil pemakanan sihat?

Saya tinggalkan anda dengan ungkapan ini, mudah-mudahan memberi semangat kepada semua ibu di luar sana.. " Jika seorang wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 tahun setengah, maka malaikat di langit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya".




Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan dapatkan tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dengan Fadilah Vitashop (sms/whatsapp 016-2067011

Boleh hubungi di laman fb saya Fadilah Hassan

Wednesday, July 3, 2013

GLA membantu derita eczema

Salam semua
ECZEMA....siapa yg pernah kene taulah deritanya.....gatal...pedih...aduh lebih2 lagi kalau anak2 kecil yg kene..mmg kesian.
Kajian yg di lakukan oleh British Medical Journal menyatakan seseorang yg mengambil supplemen yg mengandungi borage oil  takkan menunjukkan simptom2 ekzema....in sha allah kan..
Borage oil ini boleh didapati di dalam Gla Complex Shaklee. Bezanya dengan evening primrose oil,  kepekatannya sgt sikit.
Satu lagi kajian yg dilakukan oleh George Eliot bersama2 pasukan dari Universiti of Leicester UK .kajian ini dilakukan ke atas 151 pesakit yg menghidapi ekzema.
PEmerhatian dilakukan setiap minggu selama 2 bulan
Kajian mendapati slps 2 bulan tahap penyakit ekzema mereka semakin berkurang. 
Alhamdulillahkan
Boleh hubungi saya ye utk makluman lanjut
Fadilah hassan 0162067011

Jom ke fb saya Fadilah Hassan